Folders met informatie over het houden en verzorgen van konijnen

Spreekbeurtpakket

Ga jij je spreekbeurt over konijnen houden? Dan ben je vast een groot konijnenliefhebber, net als wij. Wij helpen je graag een eindje op weg met alles wat je moet weten om je spreekbeurt tot een succes te maken. Maak wel even een afspraak om een spreekbeurtpakket bij ons op te halen, dan geven we je gelijk een rondleiding en voorlichting (we sturen het pakket niet op).

Hoera, konijnen!

Ons konijneninformatieboekje voor kinderen ligt gedrukt en wel in onze opvang om mee te geven aan alle jonge, nieuwe konijnenbaasjes. Oftewel de konijneneigenaren van de toekomst!

Alles over je konijn (2e druk)

In dit boekje zetten we alle informatie over verzorging, voeding, huisvesting, een maatje, gedrag en gezondheid voor je op een rij. De informatie is voornamelijk gebaseerd op onze ervaringen met konijnen en veel-gestelde vragen van (beginnende) konijneneigenaren. Met dit boekje denken we dat jij en je konijn(en) nog meer plezier aan elkaar kunnen beleven.

Konijnen mee? Tips voor thuis

Je hebt bij ons je eigen konijn aan een ‘nieuwe liefde’ laten koppelen of een al bestaand koppel geadopteerd. In beide gevallen geldt dat er thuis een nieuwe situatie ontstaat voor zowel de konijnen als de baasjes.

Konijnen koppelen

Je wilt (of denkt er over) je eigen konijn (te) laten koppelen aan een konijn uit onze opvang. Wat fijn dat je daarmee een konijn uit de opvang een kans op een nieuw thuis en een konijnenmaatje geeft. En ook dat je je eigen konijn dit gunt. We informeren je graag over hoe een koppeling bij ons in z’n werk gaat.

Voor het eerst konijnen

Je hebt zojuist een koppeltje konijnen bij ons geadopteerd of je hebt interesse in een koppel konijnen uit onze opvang. Wat fijn dat je ze hiermee een thuis geeft of overweegt te gaan geven.

Menukaart voor je konijn

Wat geef je je konijnen te eten? In een oogopslag een handig overzicht voor zowel volwassen als jonge konijnen.

Konijnen urine kleurkaart

De kleur van de urine van een konijn kan variëren van bijna helder geel tot zeer donker oranje of zelfs rood (zie bijgevoegde konijnen urine kleurkaart). De kleur wordt geproduceerd door een pigment voortkomend uit voeding. Bepaalde voedingsstoffen zorgen voor een donkere of rodere urine, denk bijvoorbeeld aan bietjes of wortel (caroteen). Heel normaal dus.Maar ook verandering van voeding, stress, ziekte of medicatie kan leiden tot een afwijkende kleur. Ook calcium wat in de urine uitgescheiden wordt speelt een rol in de kleur, helderheid en dikte. Wijkt het gedrag van je konijn af? Bijvoorbeeld moeite hebben met plassen, pijnverschijnselen, extreem veel drinken en plassen? Of heb je te veel twijfels? Dan is het raadzaam advies in te winnen bij een (konijnkundige) dierenarts.

Vijf vrijheden

Deze vijf vrijheden dienen als richtlijn voor konijnenwelzijn.