Ons team

Bij Konijnenopvang Hillegom werken zo’n 40 vrijwilligers. Een groot deel daarvan draagt direct bij aan de dagelijkse verzorging van de konijnen, aan het schoonmaken van de verblijven en het netjes houden van de opvang. Minder zichtbaar, maar net zo waardevol, zijn de vrijwilligers ‘achter de schermen’, die bijvoorbeeld de pleegzorg doen en ons voorlichtingsmateriaal ontwerpen en dergelijke.

Even voorstellen: de dagverantwoordelijken

Tijdens onze openingstijden, maandag tot en met zaterdag van 09.30 tot 12.00 uur, vind je tenminste één dagverantwoordlijke in de opvang. De dagverantwoordelijke staat de klanten te woord, beantwoordt de telefoon, verzorgt de koppelingen en neemt konijnen in en plaatst ze uit. De dagverantwoordelijke is dus ook degene die je van alle basiskonijneninformatie en voorlichting voorziet. Hieronder lees je wat hun drijfveer is om bij de konijnenopvang te werken.

V.l.n.r. staand: Chantel, Janice, Saskia, Irene. V.l.n.r. zittend: Rowena, Debby, Yvonne

Chantel

“Ik ben in 2019 bij de konijnenopvang komen werken. Binnen 5 minuten na het binnenlopen voor een gesprek wist ik dat ik mijn plek gevonden had. Ik werk er met veel plezier op de dinsdag en donderdag. Met zeer fijne collega’s en in een fantastische omgeving. Ik heb enorm veel plezier en leer elke keer weer iets nieuws over onze kleine vriendjes. Als ik opnieuw moest kiezen, kies ik 100% zeker weer voor onze fijne opvang, waar ieders hart bij het welzijn van de dieren ligt en iedereen elkaar steunt.”

Janice

“In 2010 zag ik een oproep voor vrijwilligers bij de, toen nog, cavia- en konijnenopvang. Ik had zelf cavia’s en het leek mij een leuk idee. Werken met konijnen (en toen nog cavia’s) is interessant en ik vind het fijn dat wij de levens van deze superleuke, lieve dieren kunnen verbeteren. Sommige konijnen vergeet je nooit en voor mij is dat Frederique, een beige kleurige rex voedster. Wat een pittige tante, vooral in de koppeling! Maar wij zeggen hier altijd ‘Op elke pot past een deksel’ en ook na meerdere, spannende pogingen, had Frederique haar ‘true love’ gevonden. Je treft mij op maandag en vrijdag, maar vaak ook op andere dagen, in de opvang.”

Saskia

“De liefde voor konijnen is voor mij begonnen met mijn eerste konijn Henkie. En omdat een konijn niet alleen hoort te zijn, ging ik op zoek naar een konijnenvriendinnetje. Bij de konijnenopvang heb ik Henkie toen laten koppelen. Henkie heeft mij dus in aanraking gebracht met de konijnenopvang. Ik heb altijd met dieren willen werken en toen ik in 2019 een oproep voor vrijwilligers zag, hoefde ik dus ook niet twee keer na te denken. Sindsdien ben ik elke dinsdag te vinden in de opvang.“

Irene

“Ik werk sinds 2014 bij de konijnenopvang en ik ben gediplomeerd konijnentrimster en onderlegd in gedrag en voeding. Ik regel alle afspraken met de dierenartsen en verzorg de konijnen met medische problemen. Over het algemeen kan je mij op zaterdag in de opvang tegenkomen. Zijn er problemen met de koppeling van je konijnen, heb je een konijn met een moeilijk te onderhouden vacht of heb je vragen omtrent voeding, dan word je naar mij doorverwezen. Aan huis heb ik een konijnenpension met een winkel voor lekkere en gezonde konijnensnacks. Je kan dus wel stellen dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt en dat bevalt prima.”

Rowena

“In 2020 kwam ik voor het eerst in de konijnenopvang toen ik op zoek was naar een nieuw maatje voor mijn konijn. Een jaar later kwam ik er weer voor een koppeling van één van mijn konijnen. Ik was onder de indruk van de opvang en wilde graag iets terug doen. Met vier konijnen thuis was het wel genoeg, dus als vrijwilliger werken tussen de konijnen leek mij een geweldig idee. Sinds september 2021 ben ik elke vrijdag te vinden in de opvang.”

Debby

“Ik wilde al jaren vrijwilligerswerk doen en ik ben al m’n hele leven gek op konijnen, dus de optelsom was snel gemaakt. Onder het mom van ‘Doe waar je blij van wordt’ heb ik begin 2019 de stap gezet naar de konijnenopvang. Ik vind het geweldig dat ik zo bij kan dragen aan het verbeteren van het konijnenwelzijn. Je kan mij iedere woensdag en eens per maand op zaterdag tegenkomen in de opvang. Daarnaast ontferm ik mij over de website, onze social media’s en het voorlichtingsmateriaal (folders). Een konijn dat mij in het bijzonder bijgebleven is, is Rubble, een jonge Groot Lotharinger. Ik denk nog regelmatig aan hem.”

Yvonne

“Toen mijn zoon in 2011 naar de middelbare school ging, ben ik begonnen op de oude locatie als vrijwilliger. Al snel was ik er meerdere ochtenden aanwezig en leerde ik van José van der Geest de kneepjes van het vak. Na 5 jaar is de opvang verhuisd naar onze achtertuin. Ik vind het belangrijk om door voorlichting te geven het welzijn van konijnen te verbeteren. Mijn vaste dagen zijn donderdag en zaterdag, maar ik ben er ook regelmatig op andere ochtenden. Verder regel ik de dagelijkse zaken, zoals het mailcontact met klanten en de bestellingen. Ik ontwikkel me nog steeds door verschillende cursussen te volgen.”