Konijnen adopteren

Of je nu een leuk koppel wilt adopteren, of je eigen konijn wilt laten koppelen aan een vriendje, bij ons ben je aan het juiste adres. In onze opvang zitten vaak konijnen van allerlei soorten en maten. Zie de konijnen voor het volledige overzicht.

Een konijn als huisdier

Wij willen iedereen die konijnen als huisdier overweegt, meegeven dat het belangrijk is goed na te denken over de aanschaf. Het zijn levende wezens met behoeften, dagelijkse verzorging en kunnen 10 jaar of zelfs ouder worden. De nummer één oorzaak dat wij als opvang bestaan, is dat veel mensen konijnen impulsief aanschaffen. Na een tijdje zijn de kinderen erop uitgekeken en moet het konijn weg. Koop dus nooit impulsief een konijn, of alleen voor uw kinderen. De ouder blijft altijd eindverantwoordelijk, ook als de kinderen er niets meer mee doen.

Ben je je aan het oriënteren op konijnen? Op de site Ik wil konijnen kun je alles lezen over de juiste verzorging van konijnen. 

Konijnen koppelen

Omdat konijnen echte groepsdieren zijn, plaatsen wij konijnen nooit alleen uit. Alle konijnen die uitgeplaatst worden zijn gekoppeld aan een vriendje/vriendinnetje.

Belangrijk! Koppelen van je binnenkonijn aan één van onze opvangkonijnen in de periode oktober tot medio mei kan alleen in bepaalde gevallen. Neem hiervoor contact met ons op. Geef daarbij duidelijk aan dat het om het koppelen van een binnenkonijn gaat.

Heb je één konijn en gun je hem/haar een maatje? Dan kun je je konijn in onze opvang laten koppelen. Wij koppelen zeer regelmatig en hebben hier jarenlange ervaring mee. Belangrijk hierbij is om te begrijpen dat het konijn zijn maatje uitkiest, niet het baasje. Een konijn kan de één heel leuk vinden en de ander totaal niet. Het gaat hierbij puur om karakter: passen konijnen bij elkaar? Natuurlijk mag het baasje een voorkeur hebben, maar het is belangrijk om te beseffen dat het niet per se hoeft te matchen. Matcht het niet? Dan kiezen we in overleg met het baasje een volgend konijn, net zo lang tot het klikt.

Klikt het op het eerste gezicht? Dan blijft het potentiële koppel een aantal dagen bij ons, zodat ze goed aan elkaar kunnen wennen. Na die dagen kunnen we met zekerheid zeggen of het een goede match is. Je kunt dan met een gerust hart je nieuwe koppel (gefeliciteerd!) ophalen en mee naar huis nemen. In een enkel geval kan bij een zeer succesvolle eerste kennismaking het kersverse koppel direct mee naar huis.

Let op! Konijnen bij ons laten koppelen blijft op eigen risico. Wij adviseren om je konijn volledig te laten inenten voor je komt koppelen. 

Konijn(en) adopteren

Konijnen die klaar zijn om naar hun nieuwe huis te verhuizen, zijn ingeënt, gecastreerd en indien nodig naar de dierenarts geweest en gekoppeld aan een maatje. Uiteraard krijg je het vaccinatieboekje en een informatieboekje over konijnen mee.

→ Bekijk alle konijnen